Jdi na obsah Jdi na menu

01-Vyhoštění

6. 5. 2013

 "Soro je načase, aby nad USA přestalo pršet, nebo u nich znovu vznikne potopa. Yoake v Japonsku by měla začít noc. Pro Krista pána co to s vámi dneska je? Jste zpomalený."rozčiluje se Bůh. A že ho vyvede z míry jen málo věcí. Jenomže když dojde na tohle trio andělů, nezůstane v klidu nikdo.

"Cleo ty se nesměj a jdi dělat něco užitečného. Třeba pomoct Amorovi. Štěstí je k lásce také potřeba."otočí se na třetího škodolibě se pochechtávajícího anděla. Ta mírně vyplázne jazyk a zmizí za andělem lásky. Sora i Yoake už jsou mezitím pryč a dělají svoji práci.

 

"Amore!"křičí Clea. Anděl, jemuž tak často pomáhá, si zase poletuje někde oblohou a ona neví kde.

"Tiše Cleo. Vyrušíš mi je."špitne, když se vynoří z bílých mračen před ní a ukáže dolů na dvojici kluků.

"Jako by mě odtud mohly slyšet."ohradí se s úsměvem a začne pár zkoumat také.

"Nechceš je dát dohromady, že ne?"zeptá se, když si je chvíli prohlíží.

"Proč ne? Kiri…“ukáže na kluka s popelavými vlasy.

„…Ashiho miluje."přehodí prst na chlapce s havraními vlasy.

"To ano jenomže Ashi bude nešťastný. I když má Kiriho také rád, nikdy nebude šťastný. Tohle není to, co on chce."namítne Clea.

"Asi máš pravdu."povzdechne si Amor po další chvilce, co si je prohlíží.

"Tak vidíš. Ale támhle máš hezký pár. Ten kluk je nešťastný, protože dívka, kterou miluje, se mu vyhýbá, jelikož ho také miluje, jen si myslí, že on by někoho jako je ona nechtěl."ukážu na dva lidi, kteří se právě ocitli v dobrém úhlu.

"Začínáš v tom být lepší než já."zavrtí hlavou a vypustí jeden ze svých zlatých šípů. Jak jinak, než že zasáhne přesně svůj cíl.

"Mám skvělého učitele."zasměje se a zmizí. Chce si popovídat se svými nejlepšími kamarádkami a vyvést něco, co obrátí alespoň čtvrtinu nebe vzhůru nohama.

 

"Tak jo kluci jdeme. Prý byste zase způsobili potopu."žene Sora mraky někam nad oceán. Asi uprostřed se zastaví a slétne dolů nad hladinu. Ze všech andělů má nejkrásnější a nejbělejší křídla. Chvíli jen tak stojí a pohupuje se po vlnkách oceánu, než vzlétne zpět k nebi.

"Soro!"zavolala na ni Clea a obě okamžitě započali rozhovor o úplné blbosti.

 

"Nanána naná nanana na naná. Nananana na ná na nana na ná na nana nanana na ná."broukala si Yoake podivnou, ale krásnou melodii, zatímco nad Japonskem dělala noc. Prakticky u své činnosti tancovala a různě poskakovala, až se to stalo. Nešťastnou náhodou drcla do lahvičky s červánky. Ještě se je nenaučila pořádně udělat svojí magií, a tak používá instantní. Nad celým Japonskem najednou vykouklo slunce a dostalo se do těch nádherně omamných červánků. Yoake to začala okamžitě zběsile zakrývat. Ovšem nestihla to do doby, než přišel její předchůdce.

"Yoake nebuď tak zbrklá. Pěkně pomalu. Každý ze začátku dělá chyby."chlácholí ji.

"Tobě se to řekne. Nikdy jsi nedělal jednu pohromu za druhou."fňukne a nechá své ruce vést těmi jeho. Po pár minutách je vše zamaskováno.

"Yoake máš jít k Bohu."přiběhne jeden z andělských poslů. Yoake se na něj vystrašeně podívá.

"Cože? Proč?"vyjekne.

"Nevím. Mám dovést tebe a Amora."pokrčí posel rameny. Yoake se zděšeně podívá na anděla stojícího za ní. Ten na ni jen povzbudivě mrkl. Dívka se proto rozešla a došla až k Bohu, který se rozhodně netvářil šťastně.

 

"Yoake co se děje?"doběhly tam i Sora s Cleou.

"Ticho!"okřikl je bůh. Obě se tedy postavily za svoji kamarádku.

"Yoake jak to, že ať děláš, co děláš, skončí to pohromou? Teď kom jsi i slunce vrátila o pěkný kus zpět, protože jsi neschopná vytvořit normální červánky, které proto musíš mít od svého předchůdce, a pak je někde tak leda vyklopíš."zadívá se na ni. Nerad nadává svým andělům a zvlášť těm třem, bez nich by asi nebe za chvíli pošlo nudou, ale nemůže se k nim chovat jako v rukavičkách.

"Omlouvám se."špitne nešťastně.

"A ty Amore. Proč jsi dal ty dva dohromady? Clea ti myslím říkala, že to nedopadne dobře. Jenomže ty sis nedal říct, a už jsi je zastřelil."otočí se na druhého zavolaného anděla.

"Já je nezastřelil. Já je…“začne se Amor dotčeně bránit.

"Mě je jedno co si s nimi udělal. Teď oba půjdete dolů na Zemi a poučíte se ze svých chyb. Myslím, že život jako člověk s menšími výhodami vás naučí dělat věci pořádně."přeruší ho rázně. Oba se na něj nevěřícně podívají.

"Ale to…“namítnou.

"Prosím netrestejte Amora za to, co udělal. On vidí lásku a ne jejich štěstí. Mezi těma dvěma opravdu bylo velké a silné citové pouto."skočí jim do řeči Clea.

"To je mi jedno. Ať napraví, co způsobil. Smutek může Ashiho zničit a Kiri by si toho možná ani nevšimnul."zamítne to Bůh.

"Tak tam pošlete mě místo Amora. Jsem anděl štěstí a radosti. Nechte mě být ztělesněným štěstím pro Ashiho, než se jeho vztah s Kirim urovná a vrátí se do normálu." Bůh si Cleu přeměří pohledem a pak kývne.

"Dobrá tedy. Nechám Amora v nebi."

"A Yoake? Každý může dělat chyby."snaží se Clea vysekat z maléru i ji.

"To ano, ale ne stále ty stejné a pořád dokola."řekne bůh tónem, který jasně naznačuje, že se o tom už nebude bavit. Clea sklíčeně sklopí pohled a všechny ovane vlna smutku.

"Cleo!"okřikne ji Bůh.

"Pardón."usměje se a okolí se vrátí do normálu.

"Takže Cleo, Yoake teď jděte na Zemi a dělejte, co musíte."

"Počkat, já tu nehodlám zůstat sama."zasáhne Sora, stoupne si mezi holky a chytne je za ruce. Bůh si povzdechne. Měl to čekat.

"Tak jdi s nimi no."odsouhlasí jí nevyslovenou otázku. Všechny tři rozpřáhnou křídla.

"Cleo počkej…“křikne Amor.

"Ne. Ty zůstaň tady a rozdávej dál lásku, jen si dej pozor komu."nenechá ho domluvit.

"Ale…“namítá dál.

"Neboj se. Najdu toho pravého jak pro Kiriho, tak pro Ashiho, a pak to bude zase na tobě."opět ho umlčí.

"Děkuji."hlesne Amor potichu, ale to už jsou pryč.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

- mwhahaha

28. 5. 2013 18:10

nájs připomíná mi to mě taky podělám na co šáhnu

Aki-chan - překrásné... :D

7. 5. 2013 9:36

Nádhera, prostě úchvatné. ne to se ani nedá popsat slovy. řekni mi proboha (promiň strycku) jak tě to napadlo? Chcu pokračování a hned :D

Mizu-chi - Re: překrásné... :D

7. 5. 2013 13:35

Jak mě to napdalo? Hmm... No začalo to tím, že mě Ame dotáhla před jejich barák kde jsme si sedli a povídali. No a ona začala s tím, že vymyslíme novou povídku (aby měla důvod proč mě ještě nepustit) nadhodila, že by tam mohli být andělé a pak už jsme jenom vymysleli jací ti andělé budou. No a když jsem od ní odjížděla tak se to tak nějak začalo psát skoro samo :P

lluvia - krásné...

6. 5. 2013 22:11

Krásné, krásné, krásné.....:D nádherné...asi chci víc. Ne - určitě chci víc! :D ...*

Mizu-chi - Re: krásné...

6. 5. 2013 22:11

OOO a to, že chceš víc je snad nějaká novinka? :D

lluvia - Re: Re: krásné...

6. 5. 2013 22:14

Ne - přesto ti to připomenu radši ještě několikrát...:D (kdyby náááhodou zapomněla....) :D ...*